La meva foto
Em diuen Carles Alòs i sóc un apàtrida. Aquest blog serà un viatge pels indrets més amagats de l'ànima, per les emocions més intenses i pel viure quotidià de cada dia. Agafen cadira i seguen, de la resta, jo m'encarregue,

dimecres, 16 de gener del 2013

Ressenya de Bacs de vidre


L'amic poeta Hèctor Serra publica l'altre dia al seu bloc http://lextraradi.blogspot.com.es/2013/01/quatre-de-la-germania-poetica-i-una.html una ressenya del meu llibre junt a tres més de l'editorial Germania. Tot un plaer aparéixer amb Josep Antoni Alfonso, Alba Àlvarez i Lorena Cayuela.



Cronista de les Riberes  

Bacs de vidre
Carles Alós 
Germania, 2012

Carles Alós és d'aquells poetes que guaita de fit a fit els carrers. Només així es poden concebre unes efemèrides líriques tan ben assajades, reblertes de detalls evocadors, flaires insaciables i escenes primigènies. Les Riberes es despullen en aquest primer poemari d'un escriptor que, tot i nat a València, ferma les seues arrels a Guadassuar, poble riberenc que ha inspirat Alós no sols en aquest volum sinó també en tot un seguit de cròniques d'una enorme vàlua en l'imaginari temporal i espacial d'aquest terme, i que poden llegir-se al seu espai personal. L'oda a la gran comarca travessada pel Xúquer, doncs, remet als típics taulells valencians, on s'aprecien les estampes més oriündes, genuïnes i potser bucòliques d'unes latituds representades amb les eines del camp, les collites assaonades i les històries de cuina llar endins. Per al poeta, "La Ribera és una illa voltada de palaus" o "La Ribera omple els espais de solitud". Fet i fet, els ulls d'Alós miren amb tanta màgia aquest trosset de paradís que conclou: "La Ribera no existeix, és un somni". La realitat, però, és que aquests versos formen uns cavallons tan perfectes com els executats en la terra de la comarca homenatjada.


2 comentaris:

  1. Qué bonic!!
    A ver si t pasas un día por el taller de Elena y nos vemos.
    Besets. A.

    ResponElimina
  2. Grácias por el comentario, Ana. Ya me dirás que te parece el libro. Un beso!

    ResponElimina

Benvingut al meu blog, seu i relaxa't. Puc preparar un café i intercanviar opinions.