La meva foto
Em diuen Carles Alòs i sóc un apàtrida. Aquest blog serà un viatge pels indrets més amagats de l'ànima, per les emocions més intenses i pel viure quotidià de cada dia. Agafen cadira i seguen, de la resta, jo m'encarregue,

dissabte, 18 de desembre de 2010

Si m'és permés...

si m'és permés,
evocaré dies de l'infantesa.

furtava el fruits dels arbres.
me'ls menjava dins del dacsar,
frescs com un celler aleshores.
i sentia llunyana, pels carrers del meu poble,
la veu del meu pare que venia peix i cridava les veïnes.

era molt grat romandre allí

m'envaïa una tristesa i una peresa.

Vicent Andrés Estellés. Horacianes. (1977).

6 comentaris:

 1. Jo, este poeta me encanta. Puse en el lateral de mi blog mi poema favorito de él. Tienes muy buen gusto :)

  ResponSuprimeix
 2. Muchas grácias Rocío, lo he visto nada más poner el comentario en tu blog. Este poema a mi me resulta muy cercano por la escena que describe, me recuerda a mi infancia en mi pueblo.

  Me choca que te guste tanto Whitman y al mismo tiempo Luís Alberto de Cuenca, no los relaciono ( también es verdad que no conozco la obra de Luís Alberto) pero así de primeras...

  Que pases muy buen fin de semana !

  ResponSuprimeix
 3. Y también me gusta Machado y Ginsberg y Rimbaud y Benedetti. Y ninguno de ellos tiene nada en común así a priori. Yo creo que eso debe dar igual, si siempre nos gustaran los poetas del mismo estilo sería un absurdo a mi entender, entonces con leer a uno me bastaría si el resto dicen lo mismo ¿para qué leerlos? Lo bueno está en leer a poetas diferentes para que te aporten cosas también diferentes ¿no?
  La verdadera riqueza está en la diversidad.

  Buen finde!

  ResponSuprimeix
 4. Pues sí tienes toda la razón y pienso que también una gran suerte. Sigue así.

  Muy buen finde !

  ResponSuprimeix
 5. Un poema que deixa bon sabor de boca i convida a la reflexió des de la senzillesa de les paraules i els recursos retòrics imprescindibles. Com sempre, molt bona elecció!

  ResponSuprimeix
 6. Moltes gràcies Maria, mol ben expressat. De vegades pense que aquest poema deuria ser un quadre, és clàrament molt descriptiu i és una escena molt bonica i entranyable. Molta gent de poble o que hem viscut la nostra infància a un poble ens sentim reflexats. Un besot i bon nadal !

  ResponSuprimeix

Benvingut al meu blog, seu i relaxa't. Puc preparar un café i intercanviar opinions.